lunes, 13 de marzo de 2017

Activitat


1.Dibuixa un motor de gasolina i indica'n les parts:



Resultado de imagen de motor de gasolina y sus partes
2.Què vol dir que un motor de gasolina és un motor de 4 temps?Digues com s'anomena cada temps.
3.Explica com funciona un motor de gasolina. Ajuda't de dibuixos dels 4 temps per fer-ho.
Primer temps o admissió: en aquesta fase el descens del pistó aspira la mescla d’aire i combustible als motors d'encès provocat o l'aire en motors d'encès per compressió. La vàlvula d'admissió es manté oberta, mentre que la de sortida està tancada. Al primer temps el cigonyal dóna 180° i l'arbre de lleves dóna 90° i la vàlvula d'admissió es troba oberta i la seva cursa és descendent.
Segon temps o compressió: En arribar al final de cursa inferior, la vàlvula d'admissió es tanca, comprimint-se el gas contingut a la cambra per l'ascens del pistó. Al 2n temps el cigonyal dóna 180° i l'arbre de lleves dóna 180°, i a més les dues vàlvules es troben tancades i la seva cursa és ascendent.
Tercer temps o explosió: En arribar al fi de carrera superior el gas ha assolit la pressió mínima. Als motors d'encès provocat, salta la guspira a la bugia provocant la inflamació de la mescla, mentre que als motors dièsel, s'injecta el combustible que s'autoinflama per la presó i temperatura existents a l'interior del cilindre. 
Quart temps o d'escapament: A aquesta fase el pistó empeny, en el seu moviment ascendent, els gasos de la combustió a través de la vàlvula d'escapament que queda oberta. En arribar al fi de carrera superior, es tanca la vàlvula d'escapament i s'obre la d'admissió, reiniciant-se el cicle. En aquest temps, el cigonyal, dona 720º i l'arbre de lleves dona 180° i la seva carrera és ascendent.




4.Quins vehicles acostumen a portar motros de gasolina?
-En els turismes ,motors grans i en alguns ciclomotors

5.Qui va inventar el motor de gasolina?Quin any?
Nikolaus Otto l'any 1876.

6.Quines avantatges i inconvenients té el motor de gasolina respecte d'altres motors com el dièsel?





Resultado de imagen de ventajas e inconvenientes del motor diesel y gasolina


7.Quina és la funció dels següents elements:bugia,biela,cigonyal i vàlvula?

-Una bugia d'encesa o simplement bugia és un dispositiu que produeix la ignició de la mescla  de combustible i aire als cilindres, mitjançant una guspira, d'un motor de combustió interna.
-Una biela és una peça que es troba subjectada per un dels seus extrems a un èmbol o pistó que  realitza un moviment en línia recta, i per l'altre a una manovella. 
-El cigonyal és la peça d'un motor que converteix el moviment altern lineal del pistó en moviment  circular. 
-Una vàlvula és un dispositiu mecànic amb el qual es pot iniciar, aturar o regular la circulació  de líquids o gasos mitjançant una peça movible que obre, tanca o obstrueix de forma parcial un o més  orificis o conductes.

8.Qè és l'ordre d'encesa? Posa'n un exemple.
L'ordre d'encesa és un mecanisme que s'encarrega de produir i gestionar l'encesa de les bugies.


10.Què és la gasolina i d'on s'obté? Quins perills té?
-La gasolina  és una barreja d'hidrocarburs derivada del petroli que s'utilitza com      a combustible en motors de combustió interna.
-La gasolina s'obté del petroli.
- Té un poder calorífic molt elevat, d'uns 46 MJ/kg. És altamant inflamable i pot despendre vapors tòxics perillosos. No es pot emmagatzemar a casa.


11.Quins són i quina funció fan els principals sistemes auxiliars del motor?Carburació: fa la mescla de gasolina i aire que entra al motor. 
Refrigeració: refreda el motor perquè la calor no el malmeti. 
Encesa: s'encarrega de produir i gestionar l'encesa de les bugies. 
Lubrificació: s'encarrega de greixar el motor per reduir el fregament entre les peces.
12Quins vehicles,en general, fan servir gasolina sense plom 95 i quins gasolina sense plom 95?Normalment els vehicles més potents utilitzen gasolina sense plom 98.






No hay comentarios:

Publicar un comentario